Urządzenie zostało zaprojektowane do nabijania produktów spożywczych na patyki do szaszłyków.

Proces wbijania patyków odbywa się automatycznie a po ponownym zatrzymaniu można przystąpić do kolejnego wbijania.

 

Przed ustawieniem urządzenia do wbijania patyków SSM18.1 należy przeprowadzić następujące prace przygotowawcze:

 

  1. Zapewnić minimalną powierzchnię pod zamontowanie urządzenia
  2. Doprowadzić medium robocze (sprężone powietrze)

Sprężone powietrze – parametry:

A: 6,5 bar

B: ca. 500-750 ltr. / min

Należy zapoznać się z instrukcją obsługi

Masa urządzenia: 150 kg

Zalety:

  • Mobilność – łatwe  przemieszczanie i przechowywanie
  • Małe rozmiary – 1,8 m x 1,5 m x 1,2 m
  • Nieograniczony zakres wyboru produktu finalnego
  • Foremki wykonane według potrzeb klienta
  • Szaszłyk wygląda zawsze jak ręcznie robiony
  • Łatwość przezbrojenia urządzenia
  • Prosta w obsłudze
  • Szybkie i łatwe mycie oraz konserwacja urządzenia
  • Szybkie i łatwe przezbrajanie dla innej długości patyczków
  • Wykonanie ze stali nierdzewnej i tworzyw
    dopuszczonych do przemysłu spożywczego
  • Posiada znak CE
  • Produkt Polski
  • Wydajność produkcji szaszłyków (na godz,):    do 900 szt. (przy 2 operatorach)
  • Długość patyczków:   od 100 mm do 300 mm
  • Średnica patyczków:  3,2 mm
  • W pakiecie dostoswane foremki:   1 kpl
  • Waga szaszłyków:   90 gr – 200 gr
  • Waga przetworzonych produktów na zmianę (8h):   od 550 kg – 1200 kg